HOLT: Groene stad met Groningse ommekracht

HOLT: Groene stad met Groningse ommekracht

Iedereen verdient een plek om fijn te kunnen leven. En daarom zijn wij ontzettend trots dat we samen met Nijestee en Nijhuis én ons fantastische team architecten, landschapsarchitecten en adviseurs het aanbestedingstraject van de Alo-locatie in Groningen hebben gewonnen. HOLT is een uniek ontwerp ontstaan vanuit de samenwerking met de architecten van Powerhouse Company, Vector-i, Houben / van Mierlo en landschapsarchitect DELVA.

HOLT wordt een groene wijk met internationale allure waar iedereen welkom is. Wonen doe je in een huis, maar vooral ook samen in een buurt. Het liefst in een omgeving waarin ontmoeten centraal staat, waar ruimte is voor ontspanning en waar zowel onze gezondheid als een stimulans voor de economie de aanjagers zijn. HOLT zal de aanwezige kwaliteiten rondom het Martini Ziekenhuis verder versterken.

Voor het ontwerp van HOLT is goed gekeken naar succesfactoren van ’s werelds beste steden: een focus op gezondheid, groen, ontmoeten en verbinden. Factoren die Groningen als gezondste stad van Nederland in hoge mate bezit en die we in HOLT verder gaan samenbrengen.

In HOLT bieden we ruimte aan 320 woningen gecombineerd met een aanzienlijk commercieel programma met een mix van kantoren, medische bedrijven en horeca waardoor een heel nieuw levendig gebied ontstaat.

Het betreft nu nog een voorlopige gunning.

Het team van HOLT is:

MWPO
Nijestee
Nijhuis Bouw

Ontwerp: DELVA, Powerhouse CompanyHouben / Van Mierlo, Vector-i

Adviseurs: Osaka Boomadvies, Bureau Waardenburg, Peter Kuipers Munneke, Guusworks, ZIF, Pandomo Makelaars, Nieman de Raadgevende Ingenieurs, ARUP, Goudappel CoffengAannemersbedrijf Koen Meijer, Loonbedrijf Entjes, MobiTeam

Voor vragen kunt u contact opnemen met MWPO: 050-2111778.