Bewoners Zuid073 geven startschot transformatie ZUID073

Bewoners Zuid073 geven startschot transformatie ZUID073

Op donderdag 20 april jl. mochten de toekomstige bewoners van project Zuid073 zelf het startsein geven voor de start van de bouw van hun nieuwe woning aan de Schubertsingel 32 in ’s-Hertogenbosch.

Het voormalige Rijkswaterstaatskantoor, in de gewilde wijk Zuid, krijgt een nieuwe bestemming. Ontwikkelaar Wijkerzand Projecten transformeert de locatie, samen met Houben / Van Mierlo als architect en Van Wijnen als bouwkundig aannemer, van een kantorencomplex naar een gebouw met in totaal 97 appartementen en op de begane grond een aantal commerciële ruimtes. De in totaal 97 appartementen zijn onderverdeeld in 50 huurappartementen, gelegen op de eerste en tweede woonlaag, en 47 koopappartementen verdeeld over de derde, vierde en vijfde verdiepingen. De koopappartementen op de vierde en vijfde verdieping krijgen zeer royale buitenruimtes met een prachtig uitzicht over natuurgebied Het Bossche Broek, de Zuiderplas of de stad.

Energiebewust
Op het huidige gebouw worden twee extra woonlagen gecreëerd. Daarmee wordt in totaal ruim 9.500 m2 bruto-vloeroppervlak getransformeerd. Tijdens de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan een hoogwaardige herontwikkeling van het gebouw en het gebruik van duurzame materialen. Bovendien maken de nieuwe bewoners geen gebruik van fossiele brandstoffen. De energievoorziening is volledig ‘all electric’.

De verwachting is dat de nieuwe bewoners in het derde kwartaal van 2018 hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woning.