Lancering Het Groot Handelshuis in Groningen

Lancering Het Groot Handelshuis in Groningen

Het pand aan de Grote Markt in Groningen waar voorheen de V&D gevestigd was, krijgt een facelift. Sinds afgelopen woensdag werd er via een lasershow op het gebouw een inkijkje gegeven in de mogelijke toekomstige invullingen. De vragen die leven in de stad: wat komt erin? En wie gaat dit doen?

Vanavond kwam antwoord op die vraag. We hebben de nieuwe invulling gepresenteerd op Let’s Gro. We herstellen de oude glorie en allure van vroeger: mooie, transparante en chique gevels met veel daglicht binnen. Een ruimtelijke en lichte uitstraling.

De handelsgeest die de V&D in het gebouw bracht, blijft in het gebouw. Er komen namelijk ruimtes voor kantoren, flexplekken en vergaderplekken met als entree een grote, chique ontvangstruimte. Op de begane grond komt een vernieuwde Jumbo, koffie drinken doe je in La Place.

Onder het gebouw komt een openbare fietskelder, die zowel vanaf de Oude Ebbingestraat als de Stalstraat bereikbaar is. De twee straten worden zo met elkaar verbonden.

Van warenhuis naar handelshuis: het gebouw krijgt een nieuwe functie. En daarbij hoort ook een nieuwe naam die recht doet aan de geschiedenis van Groningen, van oudsher een handelsstad. Daarom heet het oude V&D-pand voortaan ‘Het Groot Handelshuis’.