MWPO directeur Kristiaan Capelle krijgt Jans Catsprijs

MWPO directeur Kristiaan Capelle krijgt Jans Catsprijs

MWPO directeur Kristiaan Capelle heeft op 2 juli in de Martiniplaza de Jans Catsprijs 2021 uitgereikt gekregen van Koen Schuiling, de burgemeester van Groningen.

Kristiaan Capelle werd door de burgemeester geprezen voor de “vele grote en beeldbepalende projecten in de stad”. Capelle ziet de prijs als een echte aanmoediging om Groningen nóg mooier en beter te maken.

MWPO staat bekend om de vele ontwikkelingen in de binnenstad van Groningen waaronder Merckt, de transformatie van de V&D, nu Het Groot Handelshuis, aan de Grote Markt en de herontwikkeling van het oude distributiegebouw van de V&D aan de Rode Weeshuisstraat.

De Stichting Jans Cats Prijs heeft als doel het onderscheiden van personen, instellingen of bedrijven die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de binnenstad van Groningen. De prijs wordt sinds 2007 om het jaar uitgereikt op initiatief van de Groningen City Club.

De prijs is genoemd naar wijlen Jans Cats, senior beleidsambtenaar van de gemeente Groningen en steun en toeverlaat voor vele ondernemers in de binnenstad van Groningen.

De prijs bestaat uit een bronzen plastiek gemaakt door de Groningse kunstenaar Albert Geertjes.