MWPO en De Zwarte Hond realiseren dé SuperHub van de toekomst in Meerstad

MWPO en De Zwarte Hond realiseren dé SuperHub van de toekomst in Meerstad

In de wijk Groenewei in Meerstad ontwikkelt MWPO SuperHub Meerstad, dé supermarkt van de toekomst. De Zwarte Hond is de architect van het gebouw. De SuperHub wordt gebouwd door Brands Bouw.

Met een weidse blik naar de omliggende natuur is SuperHub Meerstad een vernieuwend winkelconcept waar men niet alleen de dagelijkse boodschappen kan doen, maar waar ook een aanvullend programma wordt aangeboden, zoals in eerste instantie een café en een gezondheidscentrum. Daarmee is de SuperHub een pioniersgebouw dat meegroeit met de wijk, dat voorziet in primaire levensbehoeften, maar ook in ontmoeting, reuring en vertier.

Het gebouw is transparant en alzijdig, met een duurzame, houten draagconstructie. Door de royale bouwhoogte wordt het een prachtige publieke ruimte. Als alles volgens planning verloopt, wordt de SuperHub medio augustus 2022 in gebruik genomen.

De nieuwe school IKC Groenewei krijgt ook zijn plek aan het plein waar ook de SuperHub wordt gerealiseerd. Dit plein wordt een bijzonder onder landschapsarchitectuur aangelegd voorzieningencluster om de ontmoeting in de wijk Groenewei nog meer te bevorderen. Voor het ontwerp van het totale voorzieningencluster is LAOS Landschapsarchitectuur verantwoordelijk.