MWPO en Wijnen Bouwgroep starten bouw Boterfabriek Batava in Nijmegen

MWPO en Wijnen Bouwgroep starten bouw Boterfabriek Batava in Nijmegen

Door ondernemerschap, doorzettingsvermogen en een goede samenwerking met de gemeente Nijmegen zijn MWPO en Wijnen Bouwgroep op 19 juni gestart met de bouw van Boterfabriek Batava aan de Krayenhofflaan in Nijmegen. Het project omvat 105 appartementen, 9 grondgebonden woningen, 84 parkeerplaatsen en een ontmoetingsruimte voor de bewoners en buurtgenoten. Boterfabriek Batava is een ontwikkeling van MWPO die door Wijnen Bouw Horst wordt gerealiseerd.

De oude Batava Margarinefabriek, een identiteitsbepalend object uit 1881, stond al meer dan 25 jaar leeg. Samen met de gemeente Nijmegen is MWPO gekomen tot een plan wat past bij deze bijzondere plek. Met de omgeving is een intensieve omgevingsdialoog gevoerd, zijn er aanpassingen aan de plannen gedaan, wat erin resulteerde dat er op zowel het ontwerpbestemmingsplan, het bestemmingsplan als de vergunning geen enkele zienswijze of bezwaar werd ingediend.

Het identiteitsbepalende object wordt (deels) behouden en de aangrenzende bedrijfspanden en loodsen zijn al gesloopt en maken ruimte voor een nieuwe woonbestemming die levendig en groen wordt. De Batava Margarinefabriek wordt getransformeerd, hierin komen 25 bijzondere appartementen, deels met een verdiepingshoogte van ca. 4 meter. De overige woningen worden verdeeld over vijf nieuwe woongebouwen variërend van 3 tot 6 bouwlagen.

Het woonprogramma bestaat uit lofts, studio’s en 2- en 3-kamer appartementen tot unieke 4- en 5-kamer maisonnettes en bijzondere stadwoningen met een grote diversiteit aan indelingen. In de nieuwbouw wordt een ontmoetingsruimte voor bewoners en buurtgenoten gecreëerd. Parkeren doen bewoners in de ondergrondse parkeergarage. Ook wordt voorzien in deelauto’s. Het ontwerp is van de hand van architectenbureau Houben / Van Mierlo uit Eindhoven. Wijnen Bouwgroep is na het Definitief Ontwerp als bouwteampartner bij het project betrokken en heeft het plan samen met de overige adviseurs uitvoeringsgereed gemaakt.

Het landschapsontwerp zorgt dat de gebouwen landen in het groen en is ontworpen door Delva Landscape Architects. Het groen wordt een echte verbinder en een plek voor gezellig buitenleven. Vanuit het naastgelegen Krayenhoffpark wandel je straks via de organische dwaaltuin richting de nieuwe stadstuin.

Alle woningen in Boterfabriek Batava zijn bestemd voor de verhuur, voornamelijk in het middeldure- en het duurdere segment. De woningen worden in belegging genomen door een fonds van Base Capital.

Zo wordt de oude Boterfabriek een levendige groene woonplek met een duurzame toekomst!