MWPO koopt voormalige V&D aan de Grote Markt in Nijmegen

MWPO koopt voormalige V&D aan de Grote Markt in Nijmegen

Vastgoedontwikkelaar MWPO koopt het voormalige V&D-gebouw aan de Grote Markt/Broerstraat in Nijmegen. Het complex bestaat uit vijf winkelunits op de begane grond en in de kelder met huurders zoals New Yorker, Costes, Decathlon, TK Maxx, Jumbo City en La Place. In het afgelopen jaar heeft MWPO de bovengelegen verdiepingen planmatig voorbereid voor een herontwikkeling naar woningen en uiteindelijk het gehele gebouw verworven. MWPO gebruikt de komende periode om de planvorming verder door te ontwikkelen.

Lodewijk Buijs, Senior Director bij CBRE: “Deze transactie is eigenlijk het schoolvoorbeeld van de kansen die er liggen binnen het bestaande winkelvastgoed voor binnenstedelijke herontwikkeling. Wij zien dat dergelijke mixed-use proposities het perfecte antwoord zijn op het aanhoudende woningtekort met daarbij de kwaliteit en stabiliteit van een goede commerciële plint. De constructieve driehoeksverhouding tussen belegger, ontwikkelaar en gemeente is daarbij essentieel. Wij feliciteren MWPO met het verkrijgen van dit iconische gebouw op de beste plek van Nijmegen.”

De verkoper werd begeleid door CBRE en CBRE Development Services en is juridisch geadviseerd door Houthoff. De verwerving door koper is mede mogelijk gemaakt door een financiering van ABN AMRO. Koper werd bij de verwerving bijgestaan door Schaap Advocaten Notarissen, Dirkzwager legal & tax en Trip Advocaten & Notarissen.