MWPO ontvangt het BAI en BSS in Het Grôôt Kwartier

MWPO ontvangt het BAI en BSS in Het Grôôt Kwartier

MWPO ontvangt het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) en de Bossche Bouw Sociëteit (BSS) in de Mariakapel van Het Grôôt Kwartier.

De ontwikkeling van Het Grôôt Kwartier, onderdeel van het Gasthuiskwartier, is in een vergevorderd stadium. Gisteren organiseerde BAI samen met MWPO presentaties in de Mariakapel en rondleidingen in Het Grôôt Kwartier.

Maurice Delpeut opende de middag met een introductie van het project Het Grôôt Kwartier van MWPO. Hij vertelde over de totstandkoming van dit bijzondere project en de toekomstige functies van de Rijksmonumentale gebouwen in het gebied.

Lilian Grootswagers van Erfgoed.nu vertelde specifiek over ontwerpen van cultureel maatschappelijk erfgoed in relatie tot Het Grôôt Kwartier.

In de lezing van Braaksma & Roos Architecten kwam de projectinhoud aan bod. De presentatie van Houben/ Van Mierlo Architecten ging over de gebiedsontwikkeling.

Aansluitend op de presentaties was er een korte rondleiding door het gebied en werd afgesloten met een borrel waar kon worden nagepraat.