MWPO verwerft winkelcentrum Molenpoort in Nijmegen

MWPO verwerft winkelcentrum Molenpoort in Nijmegen

Vastgoedontwikkelaar MWPO heeft via een aandelentransactie winkelcentrum Molenpoort, gelegen in de binnenstad van Nijmegen, overgenomen van Highbrook Investors.

Het winkelcentrum van ruim 15.000 m² is in gebruik door 25 huurders, waaronder een COOP supermarkt, Xenos, Kruidvat en Gall & Gall.

Op het dak bevindt zich een openbaar parkeerdek met 350 parkeerplaatsen dat wordt gehuurd en geëxploiteerd door de gemeente Nijmegen.

MWPO is voornemens om het winkelcentrum op termijn te gaan herontwikkelen naar een binnenstedelijk woongebied met een commerciële plint. De eerste stappen hiervoor zijn het afgelopen jaar genomen en zullen in de komende periode verder worden uitgewerkt. De vastgoedontwikkelaar werd in juni nog eigenaar van het voormalig V&D-gebouw gelegen aan de Grote Markt in Nijmegen, waar eveneens aan een transformatieopgave wordt gewerkt. Samen met het al langer lopende project de Boterfabriek, waarvoor in juni de anterieure overeenkomst werd getekend, zal MWPO in Nijmegen de komende jaren zo’n 500 tot 600 woningen gaan realiseren, voornamelijk in het middenhuursegment.

De verkoper werd begeleid door assetmanager Everglow Real Estate en juridisch adviseur Loyens & Loeff. Koper heeft zich bij de verwerving laten bijstaan door CBRE, Schaap Advocaten Notarissen, Trip Advocaten en Notarissen en Dirkzwager legal & tax. CBRE heeft tevens geadviseerd bij de financiering. Deze financiering is aangebracht door NIBC Bank N.V.