MWPO wint tender gemeente Leeuwarden

MWPO wint tender gemeente Leeuwarden

MWPO wint de tender van de gemeente Leeuwarden om De Fellingen Fase 1 te ontwikkelen in de nieuwe Leeuwardense wijk Middelsee. Het ontwerp is ontstaan vanuit de samenwerking met Van Tuijn Stedenbouw, Boom Landscape, Werkstatt, Scheepers en Renee, Antea Group en Van Wijnen.

Binnen het project De Fellingen zetten we voor fase 1 in op de bouw van 224 diverse wooneenheden, afgestemd op een gevarieerde groep bewoners. Het aanbod bestrijkt een breed scala, van betaalbare koop- en huurwoningen voor starters, tot middenhuur- en vrije sector woningen die zowel kwaliteit als betaalbaarheid bieden. De Fellingen zal zich ontplooien tot een  veelzijdige gemeenschap midden in het groen.

Het gemak en dynamiek van de stad gecombineerd met de rust en vrijheid van het land: De Fellingen in Leeuwarden biedt het beste van twee werelden. Vanuit de wijk loop je zo een park in, fiets je snel richting het centrum over een van de vele groene routes of maak je een tocht met een bootje.

De woningen in De Fellingen gaan op in het landschap door de natuurlijke, lichte en vriendelijke uitstraling. Ze zijn verbonden in de erven en de erven op hun beurt door de Dorpslus, die de vertrouwde rol van dorpsstraat vervult. Door het vele groen en de natuurlijke elementen ontstaat een speels landschap, gericht op ontspannen en ontmoeten. Het wordt een heerlijke omgeving om veilig op te groeien. Waar het ontbreken van auto’s bijdraagt aan ontspanning en rust. Het is wonen met een weids uitzicht aan waterrijke randen.

De rode draad in het ontwerpproces van De Fellingen is de bevordering van een sterke, sociale cohesie. Met een focus op groen, ontmoeten en verbinden.