Overeenkomst  voor Bossche Stadsdelta

Overeenkomst voor Bossche Stadsdelta

Een belangrijke stap voor de Bossche Stadsdelta: Moerasdraak BV, bestaande uit BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en MWPO, heeft een overeenkomst gesloten met Gemeente ‘s-Hertogenbosch over de aan- en verkoop van grondposities in de Bossche Stadsdelta. Hierdoor ontstaat op de locatie ten westen van de Vogelstraat ruimte voor een nieuw stukje stad met ca. 250 tot 325 woningen en ruimte voor werken en cultuur.

Maurice Delpeut (MWPO) en Frans van den Boomen (BPD) zijn blij dat ze verder kunnen werken aan een nieuw stuk ’s-Hertogenbosch. “De gemeente stelt in het najaar het Ontwikkelplan vast en dan gaan wij vol enthousiasme verder met een gebiedspaspoort. Daarmee werken we in de tweede helft van dit jaar de plannen voor het deelgebied verder uit qua stedenbouw, programma, verkeer en milieu.”

Wethouder Pieter Paul Slikker: “Dit is een belangrijke stap vooruit voor de Bossche Stadsdelta. Met deze overeenkomst kunnen we verder met de aanleg van de nieuwe Lage Diezebrug. Nu kan de schop in de grond op een prachtige plek waar straks duizenden mensen betaalbaar kunnen wonen, mogen genieten van cultuur en van groen aan het water van onze Dieze.”

Het totaalplan voor de Bossche Stadsdelta behelst 1.600 tot 1.700 woningen en 45.000 m² cultuur, werken en horeca. De wijk ontstaat op de plek waar de Dommel, Zuid- Willemsvaart en Aa samenvloeien in de Dieze.

Meer over de Bossche Stadsdelta