Start bouw Huis aan de Haven Leeuwarden

Start bouw Huis aan de Haven Leeuwarden

Wethouder Evert Stellingwerf heeft samen met Kristiaan Capelle (directeur MWPO) en Bertil Poelman (directeur Reitsma Bouw) het startsein gegeven voor de bouw van Huis aan de Haven in de nieuwe wijk Middelsee in Leeuwarden. Dit gebeurde op woensdag 22 juni samen met de toekomstige bewoners en andere betrokkenen bij het project. Aansluitend was er een borrel in DOCKS voor alle genodigden.

Huis aan de Haven wordt gebouwd in Middelsee. Geen doorsnee nieuwbouwwijk, maar een nieuw stukje stad met 3200 woningen. Gelegen in het zuiden van Leeuwarden, pal aan het water. Een knap staaltje stadsontwerp: eigenzinnig, duurzaam en compact, met veel water en groen én een gezellig jachthaventje.

Dit nieuwe stukje Leeuwarden is ideaal voor eigentijdse woonvormen. Je bent omgeven door de bruisende, creatieve sfeer van kunst, cultuur en vooruitstrevende horeca. En je kunt er heerlijk je eigen koers varen: met een sloepje via de kleine slootjes van Friesland of met de zeilboot via het Van Harinxmakanaal.

Huis aan de Haven in Middelsee biedt plaats aan 91 diverse appartementen, een mix van koop en huur. Het is een ontwerp van de architecten Stefan Prins van Powerhouse Company en Marieke Zegwaart van LAP Landscape & Urban Design. Met op de begane grond ruimte voor kantoren, winkels en horeca wordt Huis aan de Haven een heerlijke plek om te wonen en werken: dé nieuwe hotspot van Leeuwarden! Er zijn nog een paar appartementen te koop, de verkoop gaat via Makelaardij Hoekstra.

Foto’s: Tom Kootstra