Locatie
Grote Markt/Broerstraat, Nijmegen
Architect
Houben / Van Mierlo
Adviseurs
Advise-R
Nelissen ingenieursbureau
Pieters Bouwtechniek
Aannemer
Wijnen Bouw
Programma
Mix van wonen, winkelen en werken, zoals commerciële dienstverlening, ontspanning en kleinschalige kantoren
Opleverdatum
Nog nader te bepalen
Projectwebsite

Feniks


Iedereen kent het! De voormalige V&D, op de hoek van de Grote Markt/Broerstraat, aan het belangrijkste plein van de historische binnenstad in Nijmegen. Het is het grootste wederopbouw pand in het centrum van na de oorlog. Dé plek om te gaan shoppen. En die functie willen we dan ook graag behouden.

Uitgangspunt bij de herontwikkeling is het behoud van de winkelfunctie in de plint en op de 1e verdieping van de Broerstraat. Naast winkelen, gaan we ook ruimte creëren voor een nieuwe woon/werk-programmamix. Denk dan aan flexibele kantoorruimtes, handige dienstverlening en inspirerende plekken om elkaar te ontmoeten en te ontspannen.

Zo kun je er straks terecht voor een prettige werkplek of flexibele kantoorruimte. Denk aan handige gemaksdiensten zoals een wasbar of een reparatieservice of werk er aan je ontspanning en conditie in de gym of yogastudio. Handig als je klein behuisd in de binnenstad woont. Of ga jij voor die nieuwe woonlocatie midden in het centrum?

Want daar, bovenop het voormalige V&D pand, maken we stadsappartementen en lofts voor de ‘young professionals’, expats, starters en doorstromers. Met uitzicht over de binnenstad waarbij we het dak transformeren tot een heuse groene stadstuin. Een bruisende plek!

Locatie