Locatie
Scheemdermeersterweg 37, Scheemda
Architect
Holstein Restauratie Architectuur
Adviseurs
Munnik Brandadvies
Rho adviseurs voor leefruimte
Aannemer
Nader te bepalen
Programma
5000m² rijksmonumentale opstallen voor diverse activiteiten met horeca als vaste invulling en ruim 200.000m² buitenterrein
Opleverdatum
Nader te bepalen
Projectwebsite

Een Rijksmonument uit 1908 van maar liefst 5000m² aan fabriekshallen. Deze voormalige fabriek staat op een terrein van wel 23 ha. groot. Tot 1968 werd er strokarton geproduceerd, daarna is de fabriek in verval geraakt, tussen 2009 en 2012 is de fabriek gerestaureerd tot in de huidige staat. De originele elementen geven het geheel een bijzonder robuust en industrieel karakter.

Ooit werd deze locatie nog gebruikt als filmdecor. Nu, mede door de hoge schoorsteen, is het nog altijd een stoere blikvanger vanaf de A7. Wat ons betreft dé ideale setting voor een evenemententerrein met horeca. MWPO werkt samen met horecaondernemer Patrick Beijk aan dit nieuwe concept.

Het wordt dé locatie voor congressen, festivals en symposia. Voor bruiloften en bedrijfsfeesten. En voor inspirerende heisessies, meet-ups en workshops. In de zomer van 2020 starten we met de eerste permanente invulling van het complex: de kroeg “De Hakselaar”. Op slechts 20 minuutjes rijden van de stad Groningen. In het dorp Scheemda. Wees welkom!

Locatie