Locatie
Grote Markt/Broerstraat, Nijmegen
Architect
Houben / Van Mierlo
Adviseurs
Advise-R
Nelissen ingenieursbureau
Pieters Bouwtechniek
Aannemer
Wijnen Bouw
Programma
Mix van wonen, winkelen en werken, zoals commerciële dienstverlening, ontspanning en kleinschalige kantoren
Opleverdatum
Nader te bepalen. Start bouw verwacht 3e kwartaal 2024
Projectwebsite

Feniks


Iedereen kent het! De voormalige V&D, op de hoek van de Grote Markt/Broerstraat, aan het belangrijkste plein van de historische binnenstad in Nijmegen. Het is het grootste wederopbouw pand in het centrum van na de oorlog. Dé plek om te gaan shoppen. En die functie willen wij dan ook graag behouden.

Uitgangspunt bij de herontwikkeling is het behoud van de winkelfunctie in de plint en op de 1ᵉ verdieping van de Broerstraat. Het wordt een volledig autoloze ontwikkeling met een goede fietsvoorziening in het gebouw. Naast winkelen, gaan wij ook ruimte creëren voor een nieuwe woon/werk-programmamix. Denk aan flexibele kantoorruimtes, handige dienstverlening en inspirerende plekken om elkaar te ontmoeten en te ontspannen.

Zo kun je er straks terecht voor een prettige werkplek of flexibele kantoorruimte, bijvoorbeeld handige gemaksdiensten zoals een wasbar of een reparatieservice. Of werk er aan je ontspanning en conditie in de gym of yogastudio. Handig als je klein woont in de binnenstad.

Of ga jij voor die nieuwe woonlocatie midden in het centrum? Want daar, bovenop het voormalige V&D pand, maken wij stadsappartementen en lofts voor de young professionals, expats, starters en doorstromers. Met uitzicht over de binnenstad waarbij wij het dak transformeren tot een heuse groene stadstuin. Een bruisende plek!

Impressies: MdB3d

Locatie