Locatie
Gebied tussen Zuid Willemsvaart, Nieuwstraat, Hinthamerstraat en Burg. Loeffplein/Tolbrugstraat, ‘s-Hertogenbosch
Architect
Braaksma & Roos Architecten
Houben / Van Mierlo
Adviseurs
Adviesbureau H. Janssen Echt
APPM
DWA
Erfgoed.nu
Pieters Bouwtechniek
Aannemer
Nader te bepalen
Programma
Duurzame invulling met circa 400 werkplekken, 1.230 m² horeca, 32 woningen en ondersteunende functies
Opleverdatum
Start bouw naar verwachting zomer/ najaar 2024. Oplevering nader te bepalen.
Projectwebsite

Het Grôôt Kwartier


Vroeger stond er het Groot Ziekengasthuis: hét centrum van gezondheidszorg voor ’s-Hertogenbosch. Ook de panden het voormalige Zusterhuis, het Mariapaviljoen en het Stergebouw hoorden bij “Het Grôôt”. En dát historische stukje stad krijgt nu een nieuw leven. Waarbij wij de brede insteek van zorg en kwaliteit van leven niet uit het oog verliezen.

Sterker nog: de rijke geschiedenis inspireert ons juist om de monumentale panden met een minimale ingreep weer relevant en uitnodigend te maken. Dankzij de bruisende werkplekfunctie, die iets nieuws toevoegt aan de stad, wordt het er levendig, gezellig en druk. Zo is er ook ruimte voor passende horeca, bijvoorbeeld een koffie, lunch, of een hapje en drankje na werktijd.

Verspreid over het gebied komen er bovendien zo’n 32 huurwoningen. Ook wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht. De rijksmonumenten zullen straks in een groene omgeving nog beter tot hun recht komen en eindelijk worden ’teruggegeven’ aan de stad en betrokken in de omgeving. Hier gaan werken, wonen en genieten in perfecte harmonie samen, voor een duurzaam gezond leven.

Locatie