Locatie
Boschveldweg 13-15, 's-Hertogenbosch
Architect
Houben / Van Mierlo
Adviseurs
Adviesbureau Van de Laar
Sweegers en de Bruijn
Aannemer
Aannemingsbedrijf De Wit Drunen
Programma
34 Studio's en groene binnentuin
Opleverdatum
Bouw gestart februari 2024, oplevering naar verwachting voorjaar 2025

Hotel T


Op de locatie van het voormalige Hotel Terminus, naast het Centraal Station in ’s-Hertogenbosch ontwikkelde MWPO Hotel T. De nieuwe invulling betreft een 5 laags gebouw met 34 studio’s en een groene binnentuin aan de achterzijde. Het pand wordt geëxploiteerd door middel van een zogenaamd short stay concept, waar mensen variërend van een dag tot enkele maanden kunnen verblijven, zoals bijvoorbeeld expats.

Bijzondere kenmerken in de architectuur zijn de aluminium schildkap, de detaillering in de balkonhekken, de driehoekig gemetselde penanten en het niet alledaagse kleurgebruik. Zo vormen de bronskleurige kap, geveldelen en kozijnen een goede combinatie met de gemêleerde gevelsteen. Het patroon van de balkonhekken is tot slot een knipoog naar die van de balkonhekken van het oude Hotel Terminus.

Hotel T wordt een duurzaam gebouw; het platte deel van het dak wordt voorzien van 42 zonnepanelen en de groene inrichting van de binnentuin zorgt voor een goede infiltratie van het hemelwater. De tuin past tevens bij de ambitie om steden te vergroenen, en zodoende opwarming tijdens hete zomers tegen te gaan.

De bouw is in februari 2024 gestart.

 

 

 

Locatie