Locatie
Grote Markt, Groningen
Architect
Powerhouse Company
Adviseurs
Ingenieursbureau Dijkhuis
Pandomo Makelaars
Peutz
VM Consultancy
Munnik Brandadvies
Aannemer
Plegt-Vos Noord
Opleverdatum
Begin 2020
Projectwebsite

Merckt


Unieke horeca- en woonplek aan de Grote Markt

Met Merckt voegen we iets bijzonders toe aan de stad. Verrassend, vernieuwend en sfeervol. Met gepast respect voor de historie. Merckt refereert aan de oude naam van de Grote Markt – “Breede Merckt” – en wordt de nieuwe huiskamer van Groningen.

We ontwikkelen een uniek horeca- en woonconcept. Merckt biedt een eigentijds woonprogramma met een grote variatie aan groene loggia’s en royale balkons. Op de begane grond en in de kelder komt de Food Merckt: een permanent marktplein waar eten en drinken centraal staan. De zesde verdieping wordt bekroond met een unieke rooftop bar. Met fenomenaal uitzicht op de stad.

Merckt is het nieuwe wonen, leven en genieten.

Het hoogste punt van de bouw van Merckt en het naastgelegen The Market Hotel is deze zomer bereikt. Deze mijlpaal is op donderdag 5 september 2019 feestelijk gevierd met zo’n 130 genodigden. Wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen heeft op ceremoniële wijze een spectaculaire tijdelijke verbinding gelegd tussen de beide markante gebouwen. Door twee hijskranen werd er een tijdelijke brug op de gebouwen gehesen waardoor de gasten tussen de twee gebouwen konden lopen.

Locatie