Locatie
Burg. Loeffplein, 's-Hertogenbosch
Architect
Houben / Van Mierlo
Adviseurs
Adviesbureau Tielemans
BAAC
Erfgoed.nu
Nelissen ingenieursbureau
moBius consult
Aannemer
Nader te bepalen
Programma
Een mix van horeca en wonen (6 appartementen en 6 maisonnettes)
Opleverdatum
Nader te bepalen

Oude Apotheek en Regentenhuis


Hartje ’s-Hertogenbosch, aan de Binnendieze. In de luwte van de historische binnenstad, midden in het Gasthuiskwartier. Daar staan twee prachtige monumentale parels: de Oude Apotheek en het Regentenhuis.

De Oude Apotheek was de eerste eigen apotheek van het voormalige Groot Ziekengasthuis (GZG). Het Regentenhuis daarnaast stamt uit de 16ᵉ eeuw en werd later door de regenten van de Godshuizen gebruikt als vergaderlocatie.

Twee eeuwenoude panden met een bijzondere historische betekenis. Dat verdient een bestendige toekomst.

De Oude Apotheek en het Regentenhuis bieden na de geplande restauratie en transformatie op de begane grond ruimte aan horeca en aan een portierswoning. Op de verdiepingen worden vijf maisonnettes gerealiseerd.

Naast beide panden ligt een kavel, gelegen aan de door te trekken Binnendieze, waarop wij zeven nieuwbouw appartementen zullen ontwikkelen. Uiteraard passend in het bestaande ensemble van monumentale panden. Zo geven wij samen met Kaaphoorn dit stukje binnenstad een nieuw leven en vinden wij de perfecte balans tussen comfortabel wonen en heerlijk genieten van het stadse leven.

Locatie