Locatie
Gashouder 36 A t/m F, Eindhoven
Architect
Houben / Van Mierlo
Adviseurs
Archimedes Bouwadvies
BIEB
Klictet
moBius consult
Aannemer
Aannemingsbedrijf De Wit Drunen
Programma
Een uniek kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw met ruim 1.400m² aan kantoorruimte
Opleverdatum
3e kwartaal 2021

Park NRE


Midden op het NRE-terrein in Eindhoven is het unieke kleinschalige bedrijfsverzamelgebouw “Park NRE” ontwikkeld. Een bijzonder, uitnodigend en duurzaam gebouw met onder het gebouw parkeerplaatsen op maaiveldniveau.

Het voormalige gasfabriekterrein aan de rand van het centrum heeft een transformatie naar een nieuwe levendige en creatieve hotspot in Eindhoven ondergaan. Wonen, werken, cultuur en recreëren zijn samengebracht. De historische fabrieksgebouwen op het terrein, waarvan het merendeel dateert uit het begin van de 20e eeuw, hebben een nieuwe bestemming gekregen. Daarnaast zijn er diverse nieuwbouwontwikkelingen gerealiseerd voor wonen en werken, waardoor een ideale mix tussen nieuw en oud is gecreëerd.

Park NRE: duurzaam, met aan de buitenzijde opvallende groene daken en gevels. Binnen flexibel indeelbare kantoorruimtes rondom een centrale kern met collectieve voorzieningen.

Het gebouw is bestemd voor bedrijven actief op het gebied van “create & make”. Architectenbureau Houben/ Van Mierlo heeft inmiddels zijn intrek in dit gebouw genomen.

Locatie