Locatie
Treurenburgstraat 34, Eindhoven
Architect
Houben / Van Mierlo
Adviseurs
Archimedes Bouwadvies
BIEB
Klictet
moBius consult
Aannemer
Aannemingsbedrijf De Wit Drunen
Programma
Een uniek kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw met ruim 1.400m² aan kantoorruimte
Opleverdatum
3e kwartaal 2021

Park NRE


Midden op het NRE-terrein (het voormalige gasfabriekterrein aan de kop van het Eindhovensch Kanaal aan de rand van het centrum van Eindhoven) is het unieke kleinschalige bedrijfsverzamelgebouw “Park NRE” ontwikkeld. Een bijzonder, uitnodigend en duurzaam gebouw met onder het gebouw parkeerplaatsen (niveau maaiveld).

Het NRE-terrein ondergaat op dit moment een transformatie naar een nieuwe levendige en creatieve hotspot in Eindhoven. Wonen, werken, cultuur en recreëren worden samengebracht. De historische fabrieksgebouwen op het terrein, waarvan het merendeel dateert uit het begin van de 20e eeuw, krijgen een nieuwe bestemming. Daarnaast worden er diverse nieuwbouwontwikkelingen gerealiseerd voor wonen en werken, waardoor een ideale mix tussen nieuw en oud wordt gecreëerd.

Park NRE: duurzaam, met een A+++ label. Aan de buitenzijde opvallende groene daken en gevels. Binnen flexibel indeelbare kantoorruimtes rondom een centrale kern met collectieve voorzieningen.

De bouw verliep voortvarend: op donderdag 3 december 2020 werd het hoogste punt van de bouw bereikt!

Het gebouw is bestemd voor bedrijven actief op het gebied van “create & make”. Architectenbureau Houben/ Van Mierlo heeft inmiddels zijn intrek in dit gebouw genomen.

MWPO trad voor Werkplaats voor Geduldig Onderzoek B.V. op als gedelegeerd ontwikkelaar.

Locatie