Locatie
Burg. Loeffplein, ‘s-Hertogenbosch
Architect
DELVA Landscape Architecture & Urbanism
Houben / Van Mierlo Architecten
Powerhouse Company
Adviseurs
Nader te bepalen
Aannemer
Nader te bepalen
Programma
Stoa winkelstrip & de Tolbruggarage
Opleverdatum
Nader te bepalen

Op steenworpafstand van de Markt is de Stoa gelegen; een winkelstrip gesitueerd tussen het Burg. Loeffplein en het achtergelegen Gasthuiskwartier. Het object is volledig verhuurd aan vijf (inter)nationale retailformules. De winkelstrip is ontstaan in 1997 uit de rigoureuze vernieuwing van het gebied rondom het Burg. Loeffplein en het nabijgelegen Arena winkelcentrum.

Aan de achterzijde van de Stoa ligt de Tolbruggarage verscholen. Een parkeergarage uit 1977 met zo’n 400 parkeerplaatsen over vijf bouwlagen. Op de begane grond is een ruime, openbare fietsenstalling. De parkeergarage is verhuurd aan Q-park en de fietsenstalling aan de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

De aankoop van de Stoa en de Tolbruggarage komt voort uit een strategische overweging om het middengebied van het Gasthuiskwartier beter aan te laten sluiten op de Bossche binnenstad.

Wij verwachten op niet al te lange termijn onze eerste plannen voor deze locatie te kunnen presenteren. Wellicht een nieuw stukje Binnendieze en misschien is er zelfs wel ruimte voor een stadspark? Onze ambities zijn in ieder geval hoog!

Locatie