Locatie
Vossenburglaan Meerstad, Groningen
Architect
De Zwarte Hond
Adviseurs
DGMR
Pieters Bouwtechniek
Nijeboer-Hage Technisch adviseurs
Aannemer
Brands Bouw
Programma
Supermarkt en gezondheidscentrum
Opleverdatum
November 2022

In de wijk Groenewei in Meerstad ontwikkelt MWPO SuperHub Meerstad. Een duurzaam en flexibel gebouw waar plek is voor ontmoeten met onder andere een gezondheidscentrum, café en dé supermarkt van de toekomst.

De SuperHub is zo ontworpen dat het gebouw nú, maar ook in de toekomst, optimaal kan inspelen op de behoefte van de wijk. We beginnen met een supermarkt en een buurtcafé, met optioneel een gezondheidscentrum en kinderdagverblijf. Later in de tijd is het gebouw eenvoudig te gebruiken voor onderwijs-, sport- of woondoeleinden. “Met deze afmeting en constructie kunnen we alle kanten op!

Het gebouw sluit helemaal aan op de duurzaamheidsambitie van Meerstad. Het pand is betonarm en heeft een houten constructie. Hout is een bio-based en circulair bouwmateriaal en vormt daarmee een perfecte basis voor een gezond gebouw. Ook het dak wordt optimaal benut door het plaatsen van zonnepanelen en dakbeplanting voor de bijen en insecten. Een geavanceerde luchtbehandelingsinstallatie en de warmte/koude opslag uit de bodem zorgen voor een optimaal, energiezuinig binnenklimaat. In Meerstad streven we naar het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat. En daar stopt het niet.

We zetten de ambitie ‘gezond en duurzaam Meerstad’ door in de samenwerking met de supermarktondernemer waarbij duurzaam ondernemen, afvalverwerking en verspilling van levensmiddelen minimaliseren centraal staan.

Locatie