Locatie
Rode Weeshuisstraat, Groningen
Architect
De Zwarte Hond
Adviseurs
Ingenieursbureau Dijkhuis
Noorman Bouw- en milieu-advies
VM Consultancy
Aannemer
B.V. Bouwbedrijf Kooi Appingedam
Opleverdatum
Najaar 2019

The Warehouse


Ruime variatie in appartementen

Het voormalig distributiegebouw van de V&D aan de Groningse Rode Weeshuisstraat hebben wij samen met Beauvast tot The Warehouse herontwikkeld. The Warehouse  is een ode aan de wederopbouwarchitectuur waar industriële stijl en luxe perfect samenkomen. Vanaf 11 februari gaan de appartementen in de verkoop en we zullen in maart 2019 starten met de sloopwerkzaamheden.

Vanaf de 1ste verdieping komen er 24 compacte, luxe appartementen, verdeeld over vier bouwlagen. De vorm, indeling en constructie van het huidige gebouw hebben geleid tot een ruime variatie in appartementen, elk met een eigen karakter. Horizontale raamstroken en Franse balkons zorgen voor veel licht en beleving. De betonconstructie is onderdeel van een uniek loftachtig interieur. De appartementen zijn ontworpen met een open plattegrond voor een optimaal ruimtelijk gevoel.

De begane grond en het souterrain van het gebouw worden getransformeerd tot een open en aantrekkelijke werkruimte met veel glas. Het gebouw krijgt hierdoor een levendige, open plint die bijdraagt aan de levendigheid van de stad. Grote vides achter de glazen gevel zorgen ervoor dat het souterrain ruimtelijk wordt verbonden met de begane grond en met de straat. Er ontstaat op beide lagen een volwaardige werkruimte: een open kantoorgebied waar hoge ruimtes en intieme plekken elkaar afwisselen. De in het zicht gelaten betonconstructie geeft de ruimte een licht-industrieel karakter.

De verkoop van de appartementen wordt verzorgd door Pandomo Makelaars Groningen.

Locatie