Locatie
Rode Weeshuisstraat, Groningen
Architect
De Zwarte Hond
Adviseurs
Ingenieursbureau Dijkhuis
Noorman Bouw- en milieu-advies
Pandomo Makelaars
VM Consultancy
Aannemer
B.V. Bouwbedrijf Kooi Appingedam
Opleverdatum
Naar verwachting najaar 2019

The Warehouse


Ruime variatie in appartementen

Voor het voormalig V&D distributiegebouw aan de Groningse Rode Weeshuisstraat heeft MWPO samen met Beauvast The Warehouse ontwikkeld. Een regelrechte ode aan de wederopbouwarchitectuur. Industriële stijl en comfortabele luxe komen hier perfect samen.

Vanaf de 1ste verdieping maken we 24 compacte, luxe appartementen, verdeeld over vier bouwlagen. De vorm, indeling en constructie van het huidige gebouw leiden tot een ruime variatie in appartementen, elk met een eigen karakter. De appartementen zijn ontworpen met een open plattegrond voor een optimaal ruimtelijk gevoel. Horizontale raamstroken en Franse balkons zorgen voor veel licht en beleving. De betonconstructie zet de toon voor het unieke loftachtige interieur.

 De begane grond en het souterrain worden getransformeerd tot een aantrekkelijke ruimte met veel glas. Het gebouw krijgt als het ware een open plint die bijdraagt aan de levendigheid van de stad. Grote vides achter de glazen gevel verbinden het souterrain met de begane grond en met de straat. Op beide lagen ontstaat een volwaardige commerciële ruimte. De zichtbare betonconstructie geeft de ruimte een licht-industrieel karakter.

Locatie