Locatie
Rode Weeshuisstraat, Groningen
Architect
De Zwarte Hond
Adviseurs
Dijkhuis ingenieurs
Kooistra Feenstra Bedrijfsmakelaars
Noorman Bouw- en milieu-advies
Pandomo Makelaars
VM Consultancy
Aannemer
B.V. Bouwbedrijf Kooi Appingedam
Programma
24 compacte, luxe appartementen en 900m² winkelruimte
Opleverdatum
Maart 2020

The Warehouse


Ruime variatie in appartementen

MWPO heeft samen met Beauvast het voormalig V&D distributiegebouw aan de Groningse Rode Weeshuisstraat ontwikkeld tot The Warehouse. Een regelrechte ode aan de wederopbouwarchitectuur. Industriële stijl en comfortabele luxe komen hier perfect samen.

Vanaf de 1e verdieping maakten wij 24 compacte, luxe appartementen, verdeeld over vier bouwlagen. De vorm, indeling en constructie van het huidige gebouw leidden tot een ruime variatie in appartementen, elk met een eigen karakter. De appartementen zijn ontworpen met een open plattegrond voor een optimaal ruimtelijk gevoel. Horizontale raamstroken en Franse balkons zorgen voor veel licht en beleving. De betonconstructie zet de toon voor het unieke loftachtige interieur.

De begane grond en het souterrain zijn getransformeerd tot een aantrekkelijke ruimte met veel glas. Het gebouw heeft als het ware een open plint gekregen die bijdraagt aan de levendigheid van de stad. Grote vides achter de glazen gevel verbinden het souterrain met de begane grond en met de straat. Op beide lagen is Laif & Nuver met zijn Soulstore gevestigd. De zichtbare betonconstructie geeft de ruimte een licht-industrieel karakter.

Locatie